Svila in Lotus

Silk & Lotus serija izdelkov – regeneracija za svilnato mehko kožo

Navdihnite se s Serumom in Masko SEIDE & LOTUS, ki se posebej ukvarjata s potrebami kože glede na letne čase in sta popolna priprava za drugo polovico leta. V okviru lepotnega tretmaja se lahko ta dva posebna izdelka enostavno vključita v osebni razvajajoči koktajl vsake osebe in tako zagotovita neprimerljivo čutno izkušnjo za kožo.

Izvlečki svile (Svilni prah) V tradicionalni kitajski medicini so svilni prah pogosto uporabljali za zdravljenje težav s kožo. Zaradi svojih zaščitnih in vlažilnih lastnosti se svila že dolgo uporablja v kozmetiki. Po strukturi je svila zelo podobna človeški koži, kar je v veliki meri posledica njenih beljakovin fibroina in sericina. Ti tvorijo zaščitni film na koži in hkrati blagodejno vplivajo na presnovo celic ter različne regeneracijske procese globoko v koži. Poleg tega pomagajo uravnavati naravno vsebnost vlage v koži. To je mogoče zaradi tega, ker svilene beljakovine, kot goba, lahko vpijejo in shranijo vlago v mnogokratni količini lastne teže. Tudi majhne gube se učinkovito zgladijo, saj se fibroin skrči med sušenjem. Koža je videti nahranjena, okrepljena in sijoča z žametnim sijajem.

Izvlečki lotosovega cveta (Izvleček cveta Nelumbo Nucifera) V Aziji velja lotosov cvet za simbol čistosti, popolnosti in pogosto je čaščen kot simbol božanskega. In resnično, lotosova rastlina ima nekaj neverjetnih lastnosti, zaradi katerih je izjemno posebna. Na primer, semena ostanejo kalčna v posušenem blatu celo do tisoč let, in ima samočistilni učinek, zaradi česar listi in cvetovi rastline sijajo čisti in čisti, tudi v največjem blatu. Poleg duhovne ravni izvleček lotosovega cveta predstavlja tudi številne kozmetične učinke, ki rastlino naredijo tako priljubljeno v svetu lepote. Izvlečki lotosovega cveta lahko tako zgladijo kožo in jo povrnejo v naravno, zdravo stanje. Prav tako pomagajo uravnavati ravnovesje vode v koži in imajo kompenzacijski učinek na zadrževanje vode. Nova energija in svežina za vašo kožo ter veliko bolj sproščen videz kože že po kratkem času.