Pri odločanju o uporabi določene kozmetike, se vedno več govori o konzervansih in njihovih učinkih na telo. Tistih skritih hudičkih, včasih koristnih, a velikokrat nevarnih. Študija neprofitne okoljske delovne skupine je z raziskavo ugotovila, da ženske na svoj obraz in telo nanašajo povprečno 168 kemikalij dnevno, moški za polovico manj. Nekatere izmed njih so povsem neškodljive, vendar se v veliko primerih ne moremo izogniti silikonskim in mineralnim oljem, sintetičnim barvilom ter dišavam, PEG emulatorjem, parabenom in ostalim, ki so jih v nekaterih primerih povezovali tudi s kancerogenimi lastnostmi.

 

NEOVITA, za razliko od drugih kozmetičnih znamk ter izdelkov, ne vsebuje nobenih konzervansov, tudi takšnih ne, ki jih EU dovoljuje pri uporabi naravne kozmetike. Je okolju in zdravju prijazna. Predstavlja alternativo za zdravo kožo, opisali pa bi jo lahko kot učinkovito, naravno in inovativno kozmetiko.
Izdelki bazirajo na uporabi naravne izvirske vode, visokokvalitetnih ekološko pridelanih naravnih surovinah, kot so osvežilna aloe vera, dišeče vrtnice, zdravilni nepozebnik, čebelji vosek, granatno jabolko … Vse sestavine se predelajo v mousse oz. peno, ki omogoča, da se aktivne sestavine v kožo vpijejo veliko bolje kot navadne kreme. Te velikokrat na njej naredijo oteženo plast, saj se težje vpijajo in preprečujejo dihanje kože. Vsi NEOVITA izdelki se nahajajo kot inovativna mousse struktura  v NEOVITA patentiranem sterilnem dozirniku za peno pri katerem je povsem odsotno kemično konzerviranje in tako preprečuje stik z zunanjimi nečistočami.