KAJ POMENI POJEM ‘NARAVNA KOZMETIKA’?
Žal ni enolične definicije pojma “naravna kozmetika”. Že v Evropi je več deset “naravnih kozmetičnih« znamk – vse od njih pa imajo različno pojmovanje naravne kozmetike. Zaradi tega smo pri NEOVITA ustvarili izraz HerbaCeutical in pod to razumevamo kombinacijo naravnih sestavin z inovativnim aktivnim sistemom delovanja. S tem smo kozmetičnim salonom omogočili nudenje visoko učinkovitih tretmajev ob popolni odsotnosti snovi, ki bi lahko koži škodovale (in ki pogosto sploh niso rastlinskega izvora).

 

KAKO JO PREPOZNAMO, KO BEREMO SPECIFIKACIJE (SESTAVA, CERTIFIKATI …), KOLIKO NARAVNIH SESTAVIN NAJ BI VSEBOVALA?
Kot ne obstaja samo ena razlaga pojma “naravna kozmetika” tako žal ne obstaja tudi samo eno pravilo zanjo. Seznam sestavin lahko v popolnosti razumejo samo strokovnjaki iz tega področja. Brez poznavanja natančnega ozadja, kako podjetje proizvaja in se oskrbuje s surovinami, je tudi certifikat v prvi vrsti samo kos papirja. Dejansko ostane uporabniku le zaupanje v ugled proizvajalca.

 

OZIROMA ČESA NARAVNA KOZMETIKA NE BI SMELA VSEBOVATI (KONZERVANSI …)?
V skladu z NEOVITO, zdrava kozmetika ne sme vsebovati: Konzervansov, polnil, umetnih barv in vonjev, ter vseh drugih sestavin, ki niso prijazna koži. V zadnjo točko sodijo tudi mineralna olja in silikoni, ki sicer dajejo izdelkom prijetno teksturo in izgled, vendar ovirajo naravne funkcije kože in ji ob dolgoročni uporabi škodujejo namesto koristijo.

 

ALI JE NARAVNA KOZMETIKA TUDI PRIMERNA ZA ALERGIKE?
Dobra naravna kozmetika je zelo primerna za osebe z alergijami. Vsekakor pa se je potrebno najprej prepričati, da izdelek ne vsebuje sestavine na katero je oseba pozitivna pri testu alergij. Kot smo lahko alergični na katero koli snov smo lahko alergični tudi na kakšno naravno sestavino. Pogosto so kritični »naravni« vonji, ki jih drugače imenujemo eterična olja. To so zelo kompleksne sestavine, ki so včasih sestavljene iz do 100 posameznih substanc. Zaradi tega je možnost alergijske reakcije, pri osebi z alergijami, izjemno visoka. Osebe, ki so nagnjene k alergijam bi se zato naj izogibale parfumom. Konzervansi že v osnovi niso primerni za osebe z alergijami, pa čeprav so iz seznama dovoljenih »indirektnih« konzervansov, ki jih ni potrebno navajati v deklaraciji. Dobro se je izogniti vsem konzervansom, kar je pogosto izjemno težko.

 

KAKO JE Z ROKOM UPORABNOSTI PRI NARAVNI KOZMETIKI, JO MORAMO HRANITI V HLADILNIKU?
Rok uporabe naravne kozmetike mora biti označen na embalaži. Shranjevanje v hladilniku ni obvezno, pripomore pa k ohranjanju svežine sestavin. NEOVITA KOZMETIKA je pri tem izjema. Ne vsebuje nikakršnih konzervansov, namesto teh pa uporablja sterilizacijo na osnovi pritiska. Pri tej revolucionarni metodi so sestavine polnjene v hermetično zaprt dozator, zato se sestavine v dozatorju, med hranjenjem in med uporabo, ne morejo kontaminirati. Izdelki so sterilni zahvaljujoč patentiranemu SINGER-POSTOPKU. Ti izdelki nimajo roka uporabe in jih ni potrebno hraniti v hladilniku. Ostajajo konstantno sveži v dozatorju mikro pene.

 

KAJ JE ZNAČILNO ZA KOZMETIKO NEOVITA, KAKO JE NASTALA IN KJE JO LAHKO KUPIMO, SE SEZNANIMO Z NJO? ZAKAJ JE NI V PROSTI PRODAJI?
NEOVITA KOZMETIKO lahko označimo kot visoko koncentracijo izključno koristnih učinkovin in strogo sledi SalutoGenic lepotnemu konceptu. NEOVITA proizvaja samo za kožo zdrave, izdelke. Vsi izdelki so brez vsakršnih konzervansov in so kombinacija naravnih sestavin vrhunske kvalitete ter inovativnega sistema delovanja, to jim daje najvišjo možno učinkovitost. Velik nabor izdelkov zagotavlja idealen izdelek za vsak tip kože. Iz tega razloga, in tudi zaradi visoke vsebnosti učinkovin, se prodajajo samo v profesionalnih kozmetičnih institucijah, torej salonih in SPA-jih, kjer se izvaja individualna analiza kože ter svetovanje za vsako posamezno stranko.

 

O AVTORJU: Jürgen Singer je izvršni direktor podjetja ter vodja raziskav & razvoja NEOVITA KOZMETIKE. Specializiral se je za področje učinkovin, še posebej naravnega izvora. Podjetje je vodilno podjetje na področju zdravih in okolju prijaznih izdelkov za kožo ter lase, in to že 50 let, z razvojem in proizvodnjo v Nemčiji.